Door een regionale telefoon storing zijn wij moeilijk bereikbaar. U kunt ons telefonisch momenteel alleen bereiken via 010 - 511 27 78. Onze excuses voor het ongemak.
 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie en die zich richt op de zorg in het bekkengebied. Kinderen, vrouwen en mannen van alle leeftijden kunnen bij de bekkenfysiotherapeut terecht met bekken- en/of bekkenbodemklachten, zoals:

• ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
• niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
• moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
• verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
• pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen;
• pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
• klachten rondom operaties in de onderbuik;
• bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling;
• klachten tijdens zwangerschap en bevalling.Stijntje Roos is geregistreerd bekkenfysiotherapeute en zij is werkzaam op de locatie Fysiotherapie Alexander. Bij uw eerste bezoek aan de bekkenfysiotherapeute brengt zij tijdens een uitgebreide intake uw klachten in kaart. Zij legt u vervolgens de samenhang van uw klachten uit en bespreekt met u wat zij, als bekkenfysiotherapeute, voor u kan betekenen om uw klachten te verhelpen of verminderen.
Bij het onderzoek en/of de behandeling kan de bekkenfysiotherapeute gebruik maken van Myofeedback. Met behulp van de Myofeedback-apparatuur kan de therapeute de activiteit van de bekkenbodemspieren meten en deze voor u inzichtelijk maken. Het gebruik van Myofeedback is een extra specialisatie.
De bekkenfysiotherapeute is bevoegd en deskundig om inwendig onderzoek te doen. Hierdoor is er meer informatie te krijgen over het functioneren van de bekkenbodemspieren en kan een behandelplan op maat gemaakt worden.
Het inwendig onderzoek en de myofeedbacktraining zullen altijd  vooraf met u besproken worden en zal alleen met uw instemming gebeuren.


De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling over het algemeen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering.
De behandeling van urineverlies wordt vergoed uit de basisverzekering. Daar is een verwijzing van een arts of specialist voor nodig. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering gaan ten laste van uw eigen risico.


Elly van Heijningen, werkzaam op de locatie Fysiotherapie Medisch Hart Bleiswijk, is een ervaren fysiotherapeute op het gebied van bekkenbodemklachten. Zij is sinds 1995 lid van de BekkenbodemWerkgroep Rijnmond (BWR). Elly is een bekkenbodemtrainigs-/oefentherapeute. Zij zal bij het onderzoek en de behandeling haar kennis uit de manuele therapie en de oedeemtherapie waar nodig inzetten. Zij werkt uitsluitend uitwendig.


Stijntje en Elly zullen elkaars expertise benutten om een voor u zo optimaal mogelijke behandeling neer te zetten. De bekkenfysiotherapeute en de bekkenbodemtrainings-/oefentherapeute zoeken naar de oorzaak en leren u wat u er zelf aan kunt doen om verergering te voorkomen en de klachten te verminderen


In al onze locaties in Lansingerland werken wij voorts nauw samen met Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie (Florence van der Arend, geregistreerd bekkenfysiotherapeute).