• Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Rianne van Domburg

r.t.e. van domburg fysiotherapeute, medische trainingstherapie

Mijn naam is Rianne van Domburg. Ik ben opgegroeid in de omgeving Lansingerland, waarna ik in 2012 naar Nijmegen ben verhuisd voor de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Begin 2017 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute, met verdiepende minor Mindful Communiceren, waarbij de focus op Mindfullness, effectieve/geweldloze communicatie (M. B. Rosenberg) en persoonlijke ontwikkeling lag.
Inmiddels ben ik verhuisd naar Zoetermeer.

Mijn grootste hobby’s zijn Zeilen dit doe ik zowel recreatief als competitief (zeiljachten, grote zeilvaart, Flying Junior) en Snowboarden.
Daarnaast heb ik ook sportervaring met: Tennis (5 jaar, Triomf), Hockey (9 jaar, HBR), Banenzwemmen (3 jaar, Windas), Fitness, Kickboksen, Chi gong en (Power)Yoga en Bootcamp.

Voor mij als therapeut staat de cliënt centraal en zijn lichaam en geest één. Ik vertrouw op het zelf-herstellend vermogen van het menselijk lichaam in een herstelproces. Het bevorderen van het herstel van pijnklachten met een cliënt en het (terug)krijgen van de regie over hun eigen lichaam en kennis over de werking hiervan, zijn hierbij belangrijke pijlers. Ook de psychosociale context die veel invloed heeft op hoe iemand zich voelt en/of gedraagt, neem ik mee in de therapie.

Ik vind het erg belangrijk dat er een open en ontspannen sfeer hangt in de behandelkamer. Er is bij mij ruimte voor wat er ook speelt, daarnaast speel ik met mijn kennis en ervaring zoveel mogelijk in op wat er nodig is om het herstelproces van pijnklachten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ik begin in juni 2017 als behandelend fysiotherapeut op woensdag- en vrijdagochtend op locatie Fysiotherapie Alexander. Daarnaast ben ik vaste waarnemer voor alle praktijken van Fysiotherapie Berkelhoek.


Overzicht team