• Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Fysiotherapie Alexander

Fysiotherapie Alexander Gezondheidscentrum Alexander
Hoofdweg 482
3067 GK Rotterdam
tel. 010 - 229 37 65


Fysiotherapie Alexander heeft haar deuren geopend begin maart 2014. Wij zijn verhuisd van de Napelshof 96 en zetten onze praktijk op deze nieuwe locatie voort. De praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Alexander en bevindt zich op de tweede verdieping. De praktijk is uitgerust met ruime, moderne behandelkamers en een oefenzaal. De behandeling in de behandelkamers kunnen wij zodoende voortzetten / complementeren met revalidatie in onze oefenzaal.

U kunt op deze locatie terecht voor fysiotherapie, Manuele therapie, orofaciale fysiotherapie (mond-kaakfysiotherapie), oedeemtherapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, behandeling van kinderen met KISS & KIDD (huilbaby's), revalidatietraining bijv na heup-, knie- en schouderoperaties, deelname aan beweeggroepen zoals COPD, Diabetes Mellitus, FitKids en ZwangerFit®, medische trainingstherapie en behandelingen aan huis.

Consultatie voor manuele therapie vanuit andere praktijken fysiotherapie waar geen manueel therapeut aanwezig is, gebeurt veelvuldig.
Voor de mond-kaakfysiotherapie hebben we hier een regiofunctie. Het team voor mond- en kaakproblematiek bestaat uit orthodontist Hermus, kaakchirurg De Gijt, tandarts Bloemen en fysiotherapeut Mallée.

In deze praktijk werken de volgende fysiotherapeuten:

Rianne van Domburgfysiotherapeute, medische trainingstherapie
Suzanne Hählen-van der Weidefysiotherapeute, oedeemtherapeute (Vodder), beweeggroepen (zoals COPD, Diabetes Mellitus, Fit for Teens, ZwangerFit®), medische trainingstherapie
Harm Malléefysiotherapeut, manueel therapeut, orofaciaal fysiotherapeut, KISS & KIDD therapeut
Bas Oosterbaanfysiotherapeut, medische trainingstherapie
Stijntje Roosfysiotherapeute, bekkenfysiotherapeute
Richard van der Wiltfysiotherapeut, medische trainingstherapie, manueel therapeut i.o.


Wij hanteren geen wachtlijsten, behandeling vindt plaats binnen vijf werkdagen.


Voor een volledig overzicht van ons team klikt u hierFysiotherapie Alexander