Door een regionale telefoon storing zijn wij moeilijk bereikbaar. U kunt ons telefonisch momenteel alleen bereiken via 010 - 511 27 78. Onze excuses voor het ongemak.
 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Kinder-manuele therapie (o.a. KISS & KIDD)

Kinder-manuele therapie is de nieuwe benaming voor manueeltherapeuten welke zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Voorheen stonden deze therapeuten bekend als KISS & KIDD therapeuten.


KISS staat voor Kopgewrichten Invloed bij Storingen in de Symmetrie. Dat wil zeggen dat er stoornissen in de symmetrische ontwikkeling van de baby kunnen ontstaan ten gevolge van functiestoornissen in de bovenste nekgewrichten.

Deze functiestoornissen kunnen ontstaan omdat het nekje geblesseerd raakt tijdens het geboorteproces. De manuele therapie kan dikwijls bij deze problematiek na enkele behandelingen al effectief zijn, vooral in de eerste maanden na de geboorte.

Bij iets oudere kinderen spreekt men van het KIDD-syndroom dat staat voor Kopgewricht Invloed bij Dyspraxie en Dysgnosie. Een blokkade of verschuiving van de bovenste nekwervels tijdens het geboorteproces veroorzaakt een verstoring in de motoriek. Dit komt voor bij zuigelingen en jonge kinderen.

Bij Berkelhoek zijn de heer J.H. Mallée en de heer J.P. Thuss de manueel therapeuten geschoold in de behandeling van het KISS/KIDD-syndroom.

Andere gespecialiseerde manueel therapeuten voor het KISS-syndroom kunt u vinden in de adressenlijst op: www.kiss-kinderen.nl