• Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Esther Kliphuis

e.a. kliphuis fysiotherapeute, manueel therapeute (MSc), medische trainingstherapie

Mijn naam is Esther Kliphuis. Sinds eind februari 2016 ben ik als  als fysiotherapeute en manueel therapeute werkzaam op locatie Fysiotherapie Medisch Hart Bleiswijk. De opleiding fysiotherapie heb ik gevolgd in Groningen waar ik gestudeerd en tevens gewoond en gewerkt heb. In 2008 verhuisd naar Zuid Holland, hier heb ik werkervaring opgedaan in twee verschillende praktijken, waarvan de laatste tevens een Plus praktijk is. Naast het werken als algemeen fysiotherapeut heb ik de studie Master Manuele Therapie aan de SOMT afgelopen jaren gevold, en deze afgerond in september 2017. Naast het werken als fysio- en manueel therapeute, hou ik van reizen en sporten.


Overzicht team