Door een regionale telefoon storing zijn wij moeilijk bereikbaar. U kunt ons telefonisch momenteel alleen bereiken via 010 - 511 27 78. Onze excuses voor het ongemak.
 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Over ons

Fysiotherapie Berkelhoek is sinds 1977 gevestigd in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. De maatschap bestond uit vier therapeuten (Joop van Engelen, Harm Mallée, Henk Mertens, Kees Versteegh) en was bij aanvang gevestigd aan de Beethovenstraat in Berkel en Rodenrijs. Met het toenemen van het aantal patiëntaanmeldingen ontstond de behoefte tot uitbreiding. Op verschillende locaties (Julianalaan, Bergschenhoek; Ranonkelweg, Berkel en Rodenrijs; Struisvaren, Bergschenhoek) zijn nieuwe praktijken geopend. Het team fysiotherapeuten breidde zich langzaam uit.

In 2000 kreeg de maatschap de mogelijkheid om de Beethovenstraat te ruilen voor een praktijk aan de Sterrenweg met op de eerste verdieping een grote oefenzaal. De revalidatie van patiënten kreeg daardoor een extra dimensie, de behandeling kon men nu voortzetten met gerichte oefentherapie.
De maatschap heeft de praktijk aan de Julianalaan in Bergchenhoek in 2007 verkocht en zij heeft haar intrek genomen in Voorzieningencentrum De Klaver aan de Noorderparklaan te Bergschenhoek. In 2009 deed de mogelijkheid zich voor om deel te nemen in Gezondheidscentrum ParkZoom. Het bundelen van eerstelijnszorg stond nog in de kinderschoenen, maar de maatschap zag een kans en in 2010 opende Fysiotherapie ParkZoom haar deuren.

Berkelhoek is in 2012 benaderd om de fysiotherapie te gaan bedrijven in een "nieuw" te bouwen gezondheidscentrum in Bleiswijk. In september 2013 opende Medisch Hart Bleiswijk haar deuren en is Berkelhoek in haar vestiging Fysiotherapie Medisch Hart Bleiswijk gestart met de verzorging van de fysiotherapeutische behandelingen. Het verzorgingsgebied van Berkelhoek bestaat nu uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.
De praktijk is 25 jaar lang gevestigd geweest aan de Napelshof in Rotterdam Alexander. Begin 2014 is voor Berkelhoek de noodzaak ontstaan te verhuizen. In maart 2014 hebben wij onze mooie, nieuwe praktijk Fysiotherapie Alexander geopend in Gezondheidscentrum Alexander.
Begin juli 2015 hebben wij de deuren van onze praktijk in Gezondheidscentrum De Weidehoek (Ranonkelweg) gesloten en onze intrek genomen in het nieuwe Gezondheidscentrum Klapwijk op de begane grond van appartementencomplex De Gele Lis. De nieuwe locatie heeft de naam Fysiotherapie Klapwijk.


Gedurende 25 jaar hebben vier maatschapleden aan het roer van de praktijk gestaan. In 2011 zijn twee nieuwe aandeelhouders (de maatschap is inmiddels omgezet naar een B.V.) toegetreden, namelijk Mark Lommers en Serge Hählen. In januari 2014 is Ed van den Broek als zevende aandeelhouder toegetreden. Naast de toetreding van verschillende aandeelhouders is het team van Berkelhoek intussen gegroeid naar negentien fysiotherapeuten en twee secretaresses. Alle fysiotherapeuten hebben hun eigen specialisaties en interessegebieden. U kunt daardoor in onze praktijk bijna alle verschillende behandelmogelijkheden en/of specialisaties van de fysiotherapie terugvinden. Indien wij een behandelmogelijkheid niet kunnen bieden, dan zijn de communicatielijnen naar collegapraktijken en/of andere specialisten zeer kort.


De fysiotherapie is constant in beweging, de ontwikkelingen volgen elkaar op velerlei gebied snel op. Berkelhoek heeft zich altijd ten doel gesteld op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en zo mogelijk in de ontwikkelingen te participeren. Berkelhoek streeft ernaar hoogwaardige fysiotherapeutische zorg te leveren en de patiënt in al zijn/haar facetten te kunnen behandelen. Fysiotherapie Berkelhoek levert zorg op maat!