Door een regionale telefoon storing zijn wij moeilijk bereikbaar. U kunt ons telefonisch momenteel alleen bereiken via 010 - 511 27 78. Onze excuses voor het ongemak.
 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Sportfysiotherapie (NVFS)

Sportfysiotherapie (NVFS)De algemeen fysiotherapeut behandelt zijn patiënten om weer de algemeen dagelijkse handelingen te kunnen verrichten, de NVFS-sportfysiotherapeut gaat vaak nog een stap verder. Een van de specialismen van de NVFS-sportfysiotherapeut is het behandelen van sportblessures. Maar hij (of zij) kan sporters ook adviseren en begeleiden bij het uitoefenen van hun sport om de kans op blessures te verminderen (primaire en secundaire preventie). Bovendien kan hij met zijn specifieke deskundigheid mensen die (weer) willen gaan sporten, optimaal adviseren en begeleiden.

De NVFS-sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling en is steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Hij (of zij) werkt samen met andere deskundigen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid: huisartsen, sportartsen, sportorthopeden, sportdiëtisten, manueel therapeuten, andere NVFS-sportfysiotherapeuten, et cetera.

Vanaf 1 januari 2006 is ook de NVFS-sportfysiotherapeut direct toegankelijk. Daarnaast kan een patiënt ook bij de huisarts, bedrijfsarts, de sportarts of specialist een verwijzing naar de NVFS-sportfysiotherapeut krijgen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van de NVFS-sportfysiotherapeut volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.