Door een regionale telefoon storing zijn wij moeilijk bereikbaar. U kunt ons telefonisch momenteel alleen bereiken via 010 - 511 27 78. Onze excuses voor het ongemak.
 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

Sportspreekuur

Berkelhoek is van mening dat een sportvereniging een belangrijke bijdrage levert aan de lichamelijke opvoeding van ieder kind. Daarom vinden wij dat dit op een verantwoorde manier moet gebeuren en de juiste ondersteuning en/of (medische) begeleiding aanwezig moet zijn.

Wanneer je geen blessures ontwikkelt en je probleemloos kunt sporten, dan kun je zeggen dat jouw belasting en jouw belastbaarheid met elkaar in balans zijn.
De belasting bestaat uit de trainingen en de wedstrijden. De belastbaarheid zijn de lichamelijke conditie en de mentale mogelijkheden van een speler. De ervaring leert dat de trainingen van de meeste teams gedurende het seizoen en gedurende de opeenvolgende seizoenen steeds intensiever zijn. Dit houdt in dat de belastbaarheid van de sporter mee moet groeien. Een goede opbouw in trainingsintensiteit en een goede lichamelijke verzorging zijn hierbij essentiële onderdelen.

Wanneer het (vele) sporten leidt tot overbelasting, kunnen blessures ontstaan. Om bij (beginnende) blessures snel te kunnen ingrijpen, verzorgt Berkelhoek op verschillende sportclubs een sportspreekuur. Dit spreekuur is niet bedoeld als behandelmogelijkheid bij een (bestaande) blessure. De aanwezige fysiotherapeut zal een oriënterend onderzoek uitvoeren en aan de hand van de bevindingen een advies geven. Dit advies kan betekenen dat verder trainen / spelen wel of niet mogelijk is, maar kan ook zijn dat u een afspraak moet maken met de (huis)arts of fysiotherapeut.

Het bezoek aan het sportspreekuur is kosteloos. De sporter noch de sportvereniging noch de verzekeraar ontvangt hiervoor van ons een rekening!

Wilt u weten wanneer wij bij uw vereniging aanwezig zijn, kijk dan op de website van uw club!

Voetbal:
C.V.V. Berkel
S.V. Soccer Boys
T.O.G.B.

Hockey:
HBR
HVB


Berkelhoek wenst alle sporters een gezond, blessurevrij en sportief seizoen toe!