Door een regionale telefoon storing zijn wij moeilijk bereikbaar. U kunt ons telefonisch momenteel alleen bereiken via 010 - 511 27 78. Onze excuses voor het ongemak.
 • Oedeemtherapie

  Oedeemtherapie (lymfedrainage) is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Deze vochtopeenhoping ontstaat door storing in het lymfestelsel.

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is het positief beïnvloeden van een lichamelijke klacht of beperking met behulp van mobilisatietechnnieken, houdings- en bewegingsadviezen en het gebruik van oefentherapie.

 • Handtherapie

  Handtherapie richt zich op de revalidatie van problemen van de hand en/of de arm. De handtherapeut maakt ook spalken.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op het herstel van een storing in functie of beweeglijkheid van een gewricht.

 • Bekkenfysiotherapie

  Bekkenfysiotherapie richt zich op de preventieve en curatieve zorg van het gehele bekken, inclusief buik en lage rug, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een specialisme binnen de fysiotherapie.

logo de fysiotherapeut logo pluspraktijk logo menzis topzorg logo parkinsonnet logo hkz

YVLO-ZwangerFit®

Wil jij fit blijven tijdens jouw zwangerschap, je optimaal voorbereiden op jouw bevalling en zo goed mogelijk herstellen na jouw bevalling?
Dan is de cursus ZwangerFit® iets voor jou! 


YVLO-ZwangerFit®
Waarom ZwangerFit®?
Het is een actieve vorm van (groeps)begeleiding van de zwangere vrouw of de pas bevallen vrouw. Een fysiotherapeut die is opgeleid tot YVLO-ZwangerFit® docent, begeleidt de oefensessies.

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk actief te blijven bewegen om klachten aan het bekken en de bekkenbodem zo mogelijk te voorkomen of te verminderen. Bewegen draagt ook bij aan het behouden en/of herstellen van de algemene conditie, zodat de fitheid en de spierkracht van alle spieren langer behouden blijven. ZwangerFit® is dus uitermate geschikt voor de actieve zwangere vrouw.

Ook na de bevalling biedt het programma ondersteuning. De oefeningen zijn dan gericht op het trainen van de bekkenbodemspieren, de bekkenstabiliteit en het herstel van de algemene conditie.

Doelgroep
Vrouwen kunnen meedoen vanaf de 16e week in de zwangerschap tot aan de bevalling. Pas bevallen vrouwen kunnen 4-6 weken na de bevalling (afhankelijk wel/geen keizersnede) weer starten met ZwangerFit®, waarbij men kan door trainen tot 9 maanden na de bevalling.

Contra- indicaties
Zwangeren met een te hoge bloeddruk, bloedingen, hart- en longaandoeningen of beschadigde vliezen kunnen helaas niet aan het programma deelnemen. Bij andere klachten of bij twijfel is het advies om eerst contact op te nemen met uw verloskundige of behandelend arts.

Tijden en kosten
Fysiotherapie ParkZoomDinsdag van 20.00 uur tot 21.00 uur
Fysiotherapie Medisch Hart BleiswijkWoensdag van 9.00 uur tot 10.00 uur
€ 103,50 voor 12 lessen

Locaties
Fysiotherapie ParkZoom
(Gezondheidscentrum ParkZoom)
Tjeerd Kuipersstraat 21Bergschenhoek
Fysiotherapie Medisch Hart Bleiswijk
(Medisch Hart Bleiswijk)
Dorpsstraat 3Bleiswijk


Wie

Gediplomeerd YVLO- ZwangerFit® docentes
Fysiotherapie ParkZoomSimone Guinée
Fysiotherapie Medisch Hart BleiswijkSuzanne Hählen-van der Weide

Meer info of aanmelden?
Mail of bel naar
Simone Guinéesg@berkelhoek.nl010 - 521 81 75 / 010 - 511 27 78
Suzanne Hählen-van der Weidesw@berkelhoek.nl010 - 870 18 11 / 010 - 511 27 78


Terug naar Beweeggroepen